17-01-2019 25-06-2022

Terra Baixa Almacelles


TEATRE A ALMACELLES

El passat divendres dia 1 de març, uns quants components del Grup de Teatre d’Artesa vam estar invitats a l’estrena del drama d’Àngel Guimerà, “Terra baixa”, pels amics del quadre escènic d’Almacelles, A.R.C.A, que la representaven dins dels actes de la Festa Major.

Posar en escena aquesta obra, es sense cap dubte un repte tant pels intèrprets com per  la direcció i tot l’equip tècnic, ja que no per ser prou coneguda deixa de presentar un munt de dificultats. Les interpretacions dels tres personatges principals, la Marta, el Manelic i el Sebastià han de tenir una força considerable perquè tinguin l’impacta emocional que arribi al públic i el faci reaccionar d’alguna manera. I l’actuació de la resta dels personatges son imprescindibles per proporcionar l’apropiat  desenvolupament del drama.
I tot això, per un grup de teatre amateur, te molt de mèrit aconseguir-ho

Podem dir que la representació que em vist a Almacelles  ha tingut una gran qualitat interpretativa, especialment per els personatges de Marta, Manelic i Sebastià, però també per les dues Perdigones, la Pepa i l’Antònia que en tot moment van estar en situació, encara que no parlessin. I la resta dels personatges, la Núri, en Xeixa, en  Josep, el Nando, el Perruca, en Tomàs i el Mossèn van proporcionar el recolzament necessari a totes les escenes en que hi van intervenir.

Decorat molt simplificat però suficient per situar l’acció, ja que en aquesta obra, el mes important es la interpretació que quedaria desvirtuada amb una escenografia massa carregada.

Els felicitem ben cordialment i els desitgem puguin fer diversos bolos que els compensin de l’enorme esforç que per tots ells ha representat la posta en escena.